Login

Rkbs De Tweemaster Leiden

Welcome to the parent portal of rkbs De Tweemaster.


 

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum (release versie 2.0) will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

preview

En dan opeens vind je als juf en meester dit op de stoep van de school...

 

groet

 

Wij missen jullie ook!!!

preview

Vorige week heeft privacyjurist Raymond Wannée een presentatie gegeven over privacy en social media in de groepen 7 en 8. Dit is één van de onderdelen uit het ICT-beleidsplan van De Tweemaster en een gevolg van de informatieavond aan het begin van dit schooljaar gegeven door Raymond Wannée.

 

Enkele belangrijke leerdoelen van de presentatie zijn:

 

  • Leerlingen weten wat de begrippen ‘privacy’ en ‘persoonsgegevens’

    inhouden.

  • Leerlingen realiseren zich dat er organisaties zijn die van alles van ze willen weten en die gegevens opslaan, gebruiken en soms verkopen.
  • Leerlingen realiseren zich op welke manier ze digitale voetsporen achterlaten.
  • Leerlingen weten wat je kunt doen om je privacy te beschermen. (instellingen controleren, praten met ouders en leerkracht over ongewenst gedrag op bijv. de groepsapp, bewust zijn dat alles wat je online zet mogelijk voor altijd en iedereen zichtbaar is.)

 

In de lessen werd duidelijk dat leerlingen zich toch niet altijd bewust zijn van de gevaren. Dat maakte de lessen extra interessant en leerzaam. Namens het team van De Tweemaster danken we Raymond Wannée voor zijn hulp en bijdrage in een stuke bewustwording bij onze leerlingen mbt privacy en social media.

 

preview

 

Misschien heeft u het al gezien. Sinds vandaag kunt u regelmatig in het Blog van de Plusklas op Schoudercom lezen wat er zo allemaal in de Plusklas gebeurd.

We geven u een kijkje in de Plusklas en nemen u mee in het leer- en ontdektraject van de leerlingen in de Plusklas. U kunt het blog oa hier vinden.