Login

Rkbs De Tweemaster Leiden

Welcome to the parent portal of rkbs De Tweemaster.


 

This is the site our school uses to communicate with our parents. Each parent and school employee has an account and can send each other messages and invitations that will also appear on the personal agenda. In addition a school can easily create Polls and Surveys for the parents to fill in and administer the Year calendar. The pictures and documents library and the forum (release versie 2.0) will add even more to the communication options.

For more information please visit www.schoudercom.nl

preview

Vaak hoorden we van mensen die niet aan de school verbonden zijn dat onze school soms lastig te vinden was. En inderdaad was het nog wel eens zoeken welke gebouwen nu van de Tweemaster waren en welke van onze buurschool. Ook de ingang op het hoofdgebouw zat voor velen aardig verstopt.

Sinds deze week zijn wij goed te herkennen. Ook de ingang is nu voor iedereen zichtbaar. Mooie gevels stralen nu in de wijk.

 

gevel 1  gevel 2 gevel 3

 

preview

Op woensdag 15 mei organiseren Smallsteps, De Tweemaster en SPL-peuterspeelzalen het eerste Peuterfestival in de Merenwijk. Alle peuters zijn van harte welkom. Smallsteps kinderopvang, Basisschool De Tweemaster en SPL peuterspeelzalen “Ot & Sien” werken nauw samen. Dat maakt de start op de basisschool eenvoudiger. We laten peuters samen groeien tot kleuters met zelfvertrouwen. Voor deelname aan het Peuterfestival verzamelen we om 14.30 uur op het schoolplein van de basisschool De Tweemaster. Het is gratis en aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.splopvang.nl/peuterfestival

Peuterfestival

preview

Op de Grote Rekendag was er ineens een onbekend deurtje in de klas. Er stond een briefje op: “Ben naar zwemles, M.” De kinderen mochten M., bij groep 4b tot Martijn gedoopt, tekenen. Maar hoe groot zou hij zijn? Er werden grote Martijnen getekend. Maar hoe is eigenlijk de verhouding van het lichaam? De kinderen ontdekten dat de lengte tussen twee uitgestrekte handen hetzelfde is als de lengte van hun lijf. En dat de navel net boven het middel zit. Zo hebben de kinderen veel meer dingen geleerd op deze dag. Bijvoorbeeld dat kinderen die langer zijn, ook grotere voeten hebben. Het was een leerzame en leuke dag, heel fijn om zo met rekenen bezig te zijn.

 

Juf Pauline

preview

Woensdag 10 april hebben de leerlingen een paasstok gemaakt op school. Hierbij werden de jonge kinderen geholpen door de kinderen uit de bovenbouw. Dit leverde een prachtige samenwerking op.

Zodra de paasstokken klaar waren, mochten alle kinderen onder luid applaus van ouders in een optocht rondom de school lopen. Inmiddels staan alle paasstokken niet meer op school of thuis, maar zijn ze weggegeven aan een eenzame buurvrouw of buurman.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: 3 mensen, lachende mensen, staande mensen
preview

schoollogoDe afgelopen maanden is er hard achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website voor de school. Voor alle SCOL-scholen heeft het mediabedrijf Blue Grass Media een format geleverd. Vervolgens konden de scholen dit format naar eigen wens vullen en uitbreiden.

Vanaf vandaag kunnen wij u met trots vertellen dat de nieuwe website online te bezoeken is. Een fris uiterlijk, veel informatie en vooral een goed beeld van onze school. Dat is wat wij hopen iedereen te kunnen bieden die onze nieuwe site bezoekt.

De website is gewoon nog steeds te bezoeken middels ons vaste adres: www.tweemasterleiden.nl

 

Meester Robert Hoogduin (ICT-coördinator)